Bij een doodlopende weg toch een pad vinden. Hoe dan?

 

Heb jij dat weleens dat je een bepaalde vastberadenheid voelt en volop voor je doel gaat. Je hebt het van te voren uitgekiend, onderzocht en een stappenplan gemaakt om er zeker van te zijn dat je jouw doel gaat behalen. wellicht zelfs uitgewerkt op papier of het is verankerd in je hoofd. Kort om! YOU ARE GONNA DO IT! Eenmaal op weg met je allerbeste mindset en tools die je nodig hebt, ga je jouw reis beginnen. Je kijkt niet rechts je kijkt niet links, nee je gaat rechtdoor. Want stel je nou eens voor dat je verleidt wordt door de zijpaadjes om toch af te haken. Dat ligt namelijk het meest op de loer, dat je afhaakt.

En dan, dan kom je aan op plaats van bestemming. Trost en vol moed pak je je tools erbij om je plan uit te voeren. Je kijk rond, je parkeert en ontdekt tot je schrik dat het een doodlopend paadje is. Het is niet wat je had verwacht, je kijkt nogmaals in je logboek en bekijkt of je alle punten wel hebt gedaan. En dat blijkt zo te zijn. Maar toch klopt er iets niet. Het voelt niet voldaan, het voelt juist leeg het voelt niet goed. Je staat daar een poos te mijmeren en het huilen staat je nader dan het lachen.
Dit zou het toch moeten zijn? Wat heb ik verkeerd gedaan en hoe nu verder???

Verslagen besluit je terug te gaan om te onderzoeken waar je nu de juiste afslag gemist hebt. Wellicht heb je iets belangrijks over het hoofd gezien. Eenmaal op de terugweg bekijk je waar je vandaan kwam, je ziet ineens een boom staan, stond deze er toen ook? Je ziet een fontein onderweg en een boomgaard. Hé, er staat een groep mensen even verderop. Heb ik dit allemaal gemist? Nog even verderop kom je bij een paadje, je kijkt in de verte of je al kan zien waar het naartoe leidt. Je kan het niet zien en besluit voorzichtig een stap te nemen om te kijken wat je daar treft. Vol verwondering bekijk je alles wat je tegenkomt en besluit dat dit paadje zo mooi en waardevol is. Het verrijkt je en je kan niet wachten om de andere paden ook te onderzoeken. Je besluit vanaf nu alle stappen bij te houden en daarvanuit de volgende stap te nemen.

Kom je in je leven een doodlopende weg tegen, aarzel niet en ga terug, vergeet de zijpaadjes niet. Daar zijn vaak de verborgen schatten. Houdt je doel voor ogen, maar verrijk deze met nieuwe inzichten en pareltjes dankzij de zijpaadjes.

En hoe mooi zou dit zijn als je dit jouw kind kunt meegeven. Soms lukt het niet in één keer, hoe hard je er ook over na hebt gedacht. Vaak moet je het ervaren en je voelsprieten alert houden. Er is geen falen, slechts leren en nieuwe inzichten ontdekken.

And be patients over what befalls you (Koran 31:17)

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *