Zeggen wat je wilt op Social Media

 

Hoe vaak lezen we op social media berichten en verhalen over onderwerpen en ervaringen die men in eerste instantie niet durft te delen. Het kan zijn dat die persoon zich er o.a. voor schaamt of anoniem wil blijven.  Maar toch is er een grote behoefte om het te delen. Vaak zoekend naar advies en lotgenoten.

Daarop wordt gereageerd met ongeremd advies, meedogenloze kritiek of zelfs met de grond gelijk Echter ook waardevolle tips en medeleven waarmee de vraagstelster verder kan.

In mijn werkzaamheden als coach
De schaamte om hulp te zoeken, zit naar mijn mening diepgeworteld. Want ja, als je hulp zoekt, dan kun je het blijkbaar niet zelf. Dat wordt gezien als falen en niet goed genoeg. Wauw, wat kunnen we als mensen elkaar nog meer onzeker maken als de ander om hulp of begeleiding vraagt. Net of we wachten tot de ander gaat wankelen om nog maar eens te kunnen vermelden dat ze alles verkeerd aanpakt. Echter hoort dit bij het leven. Vroeger ging men naar de wijze man of vrouw van het dorp. Op islamitisch vlak, wordt geadviseerd om naar een geleerde te gaan.

Zoals jullie weten heb ik mijn praktijk in het noorden gevestigd. Hier is de Islamitische gemeenschap lang niet zo groot als in het westen van het land. Omdat het voor sommigen mensen te ver is, is het ontstaan dat ik coachsessies via Skype (zonder beeld) of chat voer. Waarvan ik eerst bang was dat het minder effect zou hebben, is het tegendeel bewezen. Masha allah wat een leuke en waardevolle inzicht gevende gesprekken komen daaruit voort. Doordat ik de ander niet kan zien, luister ik veel beter naar wat er werkelijk gezegd wordt. De woorden die er gekozen worden en de toon waarop het gezegd wordt. En Sub han Allah merk dat ik er dingen besproken worden waar men zich eigenlijk voor schaamt. Maar omdat je elkaar niet ziet, durft de ander opener te zijn. Dus eigenlijk het effect wat je ziet als er op social media wordt gereageerd. Op deze manier komen we snel dichtbij de kern.

[icon name=”arrow-right” class=”” unprefixed_class=””]   Dus bij deze wil je uitnodigen indien je
een inzicht gevende gesprek wil;

[icon name=”arrow-right” class=”” unprefixed_class=””]  even vastzit en niet weet hoe verder;

[icon name=”arrow-right” class=”” unprefixed_class=””] in een burn-out zit;

 [icon name=”arrow-right” class=”” unprefixed_class=””] of met opvoedingsvragen zit, Om contact op te nemen. Zodat ik er helemaal alleen voor jou kan zijn en zonder oordeel jouw verder kan helpen. In shaa allah

Woon je ver weg? Geeft niets, Skype brengt ons bij elkaar.
Durf je niet te praten? Geen probleem, dan chatten we! Het gaat erom dat jij je verhaal kwijt kan en verder kunt.
En natuurlijk kun je ook een afspraak maken face to face. Je bent welkom.

Wil je weten hoe ik werk en of ik wat voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *